Puolitin myös alkuperäisen ohjeen, tällä reseptillä tulee 27 keksiä.
135 g margariinia tai voita, huoneenlämpöisenä
80 g (vajaa 1 dl) sokeria
80 g (vajaa 1 dl) fariinisokeria
1 kananmuna
vajaa tl vaniljasokeria
190 g (2,9 dl)vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 tl ruokasoodaa
vajaa 0,5 tl kanelia
55 g (1,6 dl) kaurahiutaleita
110 g tummaa suklaata
- Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
- Sekoita voi ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna ja sekoita hyvin.
- Lisää kuivat aineet voi-sokerivaahtoon ja vatkaa ainekset sekaisin.
- Paloittele suklaa pieniksi paloiksi ja lisää taikinan sekaan puukauhan avulla.
- Nosta taikinasta nokareita leivinpaperille, jätä tarpeeksi kohoamisvaraa.
- Paista keksejä uunissa noin 12 minuuttia, tai kunnes ne ovat ruskeita ja kiinteitä. Anna jäähtyä.
Resepti on "Leivonnaisia herkkusuille" -leivontakirjasta
Ihan tälleen anonyyminä voin todeta, että hyvältä maistui esim. kahvin kanssa.
VastaaPoista-Jäsen Jii
Hyvä hyvä, jäsen Jii saa taas ensi kerralla jotain muuta maisteltavaa :)
VastaaPoista