lauantai 25. helmikuuta 2012

Suklaahippukaurakeksit

Muokkailin tätä hieman mieleisekseni, alkuperäisessä reseptissä on suklaan tilalla rusinoita. Jos haluat käyttää rusinoita, laita niitä samanverran kuin tähän ohjeeseen on merkattu suklaata.

Puolitin myös alkuperäisen ohjeen, tällä reseptillä tulee 27 keksiä.

135 g margariinia tai voita, huoneenlämpöisenä
80 g (vajaa 1 dl) sokeria
80 g (vajaa 1 dl) fariinisokeria
1 kananmuna
vajaa tl vaniljasokeria
190 g (2,9 dl)vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 tl ruokasoodaa
vajaa 0,5 tl kanelia
55 g (1,6 dl) kaurahiutaleita
110 g tummaa suklaata

  • Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
  • Sekoita voi ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna ja sekoita hyvin. 
  • Lisää kuivat aineet voi-sokerivaahtoon ja vatkaa ainekset sekaisin. 
  • Paloittele suklaa pieniksi paloiksi ja lisää taikinan sekaan puukauhan avulla.
  • Nosta taikinasta nokareita leivinpaperille, jätä tarpeeksi kohoamisvaraa.
 
  • Paista keksejä uunissa noin 12 minuuttia, tai kunnes ne ovat ruskeita ja kiinteitä. Anna jäähtyä.




Resepti on "Leivonnaisia herkkusuille" -leivontakirjasta

2 kommenttia:

  1. Ihan tälleen anonyyminä voin todeta, että hyvältä maistui esim. kahvin kanssa.

    -Jäsen Jii

    VastaaPoista
  2. Hyvä hyvä, jäsen Jii saa taas ensi kerralla jotain muuta maisteltavaa :)

    VastaaPoista