50 g hiivaa
2 dl kermaviiliä
1 ½ tl suolaa
3/4 dl siirappia
n. 7 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
3 dl grahamjauhoja
½ dl öljyä
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen kermaviili, suola, siirappi ja vähitellen vehnäjauhoja.
- Vatkaa taikina venyväksi ja sitkeäksi.
- Lisää joukkoon öljy ja kaurahiutaleet. Alusta taikinaan grahamjauhot.
- Kohota taikinaa lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
- Jaa taikina kahteen osaan ja leivo pitkänomaisiksi leiviksi. Pistele leivät ja anna kohota muhkeiksi.
- Voitele leivät vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista leivät 200 asteessa alimmalla tasolla. Tarkista kypsyys.
Tällä reseptillä tulee helpolla hyvää leipää :)
Resepti oli grahamjauho-pussin kyljessä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti