tiistai 13. maaliskuuta 2012

Grahamleipä

3 dl vettä
50 g hiivaa
2 dl kermaviiliä
1 ½ tl suolaa
3/4 dl siirappia
n. 7 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
3 dl grahamjauhoja
½ dl öljyä

  • Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen kermaviili, suola, siirappi ja vähitellen vehnäjauhoja.
  • Vatkaa taikina venyväksi ja sitkeäksi. 
  • Lisää joukkoon öljy ja kaurahiutaleet. Alusta taikinaan grahamjauhot.
  • Kohota taikinaa lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  • Jaa taikina kahteen osaan ja leivo pitkänomaisiksi leiviksi. Pistele leivät ja anna kohota muhkeiksi.
  • Voitele leivät vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista leivät 200 asteessa alimmalla tasolla. Tarkista kypsyys. 

Tällä reseptillä tulee helpolla hyvää leipää :)



 


 Resepti oli grahamjauho-pussin kyljessä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti