keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Kasvismuffinsit

Tupperikutsuille täytyi tietysti saada myös suolaista tarjottavaa, ja koska kutsuvieraiden seassa oli yksi kasvissyöjä, tein muffinseista pelkästään kasvisversion. Ohjeeseen otin vinkkiä "Suloiset suolaiset" -kirjasta, mutta täytteen kehittelin itse. Ohjeella tuli muistaakseni 16 muffinsia.

5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
3/4 dl ruokaöljyä
2 kananmunaa
1 dl silputtua, tuoretta basilikaa
noin kourallinen kirsikkatomaatteja
yksi suippopaprika
noin 50 g fetajuustoa
noin 1 dl mozzarellajuustoraastetta
suolaa, mustapippuria

  • Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe.
  • Sekoita toisessa kulhossa maito, ruokaöljy, silputtu basilika, munat sekä mausteet. 
  • Yhdistä seokset kevyesti vatkaamalla.
  • Leikkaa paprika, kirsikkatomaatit ja fetajuusto pieniksi kuutioiksi. Lisää ne taikinaseokseen juustoraasteen kanssa.
  • Annostele taikina muffinsivuokiin (puoleen väliin asti). 
  • Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Siinä vaiheessa kun muistin ottaa muffinseista kuvaa, niitä oli enää tämän verran jäljellä, hyvin siis maistuivat :)

1 kommentti:

  1. Maukas yöpala. Laiton aurajuustoa kun sitä löytyi jääkaapista

    VastaaPoista