torstai 29. maaliskuuta 2012

Lasagne

Noniin, lisätääs tätä ruokapuoltakin tänne välillä :) Kaupan valmiit mausteseokset lasagnen tekoon ovat hyviä, mutta ihan yhtä vähällä vaivalla pääsee jos tekee kastikkeen itse. Tässäpä olisi resepti.

2 sipulia
400 g jauhelihaa
2 prk tomaattimurskaa (a' 390 g purkki)
2 dl lihalientä (yhdestä lihaliemikuutiosta tulee yleensä 5dl lihalientä, tarkista paketin kyljestä)
1 kokonainen kynnetön valkosipuli tai 4-5 valkosipulin kynttä
tuoretta tai kuivattua basilikaa & oreganoa
suolaa, mustapippuria
paprikajauhetta, chiliä

pinnalle: juustoraastetta

  • Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista jauheliha ja sipulit kevyesti. Lisää tomaattimurska, lihaliemi ja mausteet. Anna seoksen hautua puoli tuntia välillä sekoittaen
 
 
  • Voitele uunivuoka ja levitä pohjalle tomaattikastiketta. Levitä kastikkeen päälle lasagnelevyjä. Tee niin monta kerrosta kuin vuoka antaa myöden, jätä päällimmäiseksi kuitenkin tomaattikastike. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  • Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 40-45 minuuttia


Reseptiin otin mallia "Kotiruoka" -keittokirjasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti