tiistai 3. heinäkuuta 2012

Suklaavanukas

Tämä resepti lähti kokeiluun koska hermostuin kun kaupasta (varsinkaan pienemmistä) ei löytynyt laktoositonta suklaavanukasta. Ja tietenkin kun sitä ei ollut missään, niin pakkohan sitä oli saada. Tyypillistä. Tämä resepti on mielestäni helppo ja hyvääkin vanukkaasta tuli. Vanukkaasta tuli kunnolla lohkeavaa. Ohjeen löysin Kotikokin sivuilta.


Suklaavanukas

0.5 l maitoa (laktoositonta maitojuomaa)
1.5 dl sokeria
3 rkl maissijauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1/4 tl suolaa
2 rkl margariinia
1 tl vaniljasokeria

  • Sekoita kattilassa ilman lämpöä sokeri, kaakaojauhe, maissijauho ja suola. Kaada maito joukkoon vähitellen koko ajan sekoittaen. 
  • Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes se alkaa kiehua. Keitä seosta sekoittaen kunnes se sakenee.
  • Ota kattila liedeltä ja sekoita seokseen margariini ja vaniljasokeri. 
  • Kaada seos 4-5 jälkiruokamaljaan. Peitä kulhot talouskelmulla ja anna jäähtyä ennen tarjoilua. Koristeeksi sopii esimerkiksi mansikat ja kermavaahto


Laventelista saa nättejä koristeita vanukkaaseen :)


1 kommentti:

  1. Kiitos vinkistä! Täällä meilläkin kotona yksi laktoosi-intolerantikko, ja tässä on nyt jo muutamaan (kymmeneen) kertaan saatu kuulla siitä että kaupassa ei ole ainuttakaan laktoositonta suklaavanukasta (mikä on kyllä ihme huomioon ottaen kuinka paljon muita tuotteita jo löytyy laktoosittomana - ei luulisi laktoosittoman suklaavanukkaan olevan kamala vaikeus tuottaa).

    Kokeillaan tätä reseptiä huomenna! Tuloksia odotellessa. :)

    VastaaPoista