torstai 26. heinäkuuta 2012

Vaniljainen Mojito-juustokakku


Tämä on hyvä kesäinen ja raikas kakku illanistujaisiin! Ohjeen löysin Ruokalan -sivuilta. Tämän juustokakun kohdalla pätee sama kuin muidenkin; se kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi.

Vaniljainen Mojito-juustokakku

 

 










Minttusiirappi:
1,5 dl sokeria
1,5 dl vettä
1 vaniljatanko halkaistuna
3 oksaa tuoretta piparminttua tai minttua
 
Pohja:
175 g LU Domino Minttu-keksejä
35 g voita tai margariinia sulatettuna

Täyte:
3-4 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl vaniljalla maustettua rahkaa tai vaniljajogurttia
2 dl kuohukermaa
2 limen mehu ja raastettu kuori
 
Koristeluun:
reilusti tuoretta minttua

  • Mittaa kaikki minttusiirapin ainekset kattilaan. Kiehauta ja keitä siirapiksi (n. 15-20 minuuttia). Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä hieman.
  • Poista mintun oksat. Murskaa Domino Minttu -keksit jauheeksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
  • Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja vaniljarahka keskenään. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto juusto-rahkaseokseen ja mausta täyte limen mehulla ja raastetulla kuorella. Liuota liivatelehdet, joista on puristettu liika vesi pois, vielä lämpimään minttusiirappiin.
  • Kaada seos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla.
  • Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Koristele pinta mintunlehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti