keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Rukiinen mustikkapiirakka

Tämä resepti löytyi Pirkan heinäkuisesta reseptilehtisestä. Korvasin alkuperäisessä reseptissä käytetyn kermaviilin Valion vaniljarahkalla,  hyvää tuli!

Rukiinen mustikkapiirakka

 

100 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
7-8 dl mustikoita (400g pakastemustikoita)
2-3 rkl perunajauhoja
½ dl sokeria
1 prk vaniljarahkaa (tai kermaviiliä)
1 muna
½ sokeria
2 tl vaniljasokeria

  • Vatkaa ensin pehmeä rasva ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sekaan muna vatkaten. Sekoita keskenään toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauhe. Lisää ne rasva-sokerivaahtoon niin että ne menevät juuri ja juuri sekaisin. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 26 cm)
  • Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauhot ja sokeri. Kaada seos piirakkavuokaan. 
  • Sekoita vaniljarahka, muna, sokeri ja vaniljasokeri keskenään ja levitä seos mustikoiden päälle. 
  • Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti