sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Illanistujaisiin: Kinkkupiirakka & Persikka-rahkatorttu

Takuuvarmoja reseptejä molemmat, suolaista versiota olen tehnyt jo pitkään erilaisina versioina, mutta makean tortun reseptin bongasin K-kaupan mainoslehtisestä.

Kinkkupiirakka

1 paketti ruis-perunataikinaa (pakaste) , tai joku muu suolaiseen piirakkaan sopiva taikina
noin 1 pussillinen (200g) kinkkusuikaleita
2 paprikaa (keltainen ja punainen)
1 sipuli
kourallinen kirsikkatomaatteja
yrttejä (esim. timjami, basilika)
valkosipulia joko jauheena tai tuoreena
mustapippuria
chiliä
1 prk kermaviiliä
1 muna

pinnalle: juustoraastetta
  • Sulata taikina paketin ohjeen mukaan. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen (tai niinkuin paketin kyljessä neuvotaan) Kun taikina on sulanut, painele se uunivuokaan jauhotetuin käsin.
  • Pilko kasvikset ja sekoita ne kulhossa kinkkusuikaleiden kanssa. Lisää sekaan mausteet ja yrtit. Lopuksi lisää vielä kermaviili ja muna. Sekoita tasaiseksi.
  • Kaada täyte uunivuokaan ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista uunissa noin puolisen tuntia.


  
Persikka-rahkatorttu

1 paketti murotaikinaa
1 prk (250g) maitorahkaa 
2 dl kuohukermaa
3 kananmunaa
1 sitruunan raastettu kuori
½ dl sitruunan mehua
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

pinnalle:
2 tlk persikkaviipaleita (a' 410 g)
1 dl vettä
½ hyytelösokeria

  • Painele sulatettu murotaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  • Sekoita rahkan joukkoon kuohukerma, munat, sitruunan raastettu kuori ja mehu, sokeri sekä vaniljasokeri. Kaada täyte vuokaan ja paista torttua uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
  • Anna tortun jäähtyä. Valuta persikkaviipaleet hyvin ja asettel ne tortun pinnalle kauniisti. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri kokoajan sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa uudelleen nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä pari minuuttia. Lusikoi lientä persikoiden päälle ensin ohuelti, sitten runsaammin. Tarjoa torttu kylmänä.


2 kommenttia: