maanantai 23. huhtikuuta 2012

Nuhanenän kanakeitto

Niin se vaan kevätlenssu iski meikäläiseenkin ja pikaparanemisen toivossa olen ottanut lähes kaikki tietämäni konstit käyttöön, Panadolin lisäksi siis. Kirjahyllyyni on joskus eksynyt "Parantavien ruokien opas"-kirja, jossa mainitaan että kanakeitto on vanhan kansan flunssalääke. Kirjan mukaan kanan ja kasvisten yhdistelmä on tehokas isku flunssaa vastaan. Niiden lisäksi tässä kanakeitossa on luontaislääkkeenä chiliä, valkosipulia ja kasa tuoreita yrttejä.


Kermainen kanakeitto 

1,2 litraa vettä
2 kanaliemikuutiota
5 isoa perunaa 
2 pkt (a' 250g) marinoimattomia kanafileitä
1 sipuli
1 porkkana
2 valkosipulin kynttä
1 mieto chili
1 ps pakastekeittojuureksia 
½ pkt (125g) koskenlaskijaa
1 prk (2 dl) ruokakermaa
1 prk (2,5dl) mustapekka-ruokakermaa (valio)
iso nipullinen tuoretta persiljaa ja timjamia
kanafileiden maustamiseen: suolaa, pippuria, valkopippuria, paprikaa, currya

  • Laita vesi kiehumaan laakeaan kattilaan, lisää sekaan kanaliemikuutiot.
  • Kuori ja pilko vihannekset valmiiksi. Paloittele chili ohuiksi renkaiksi, miedosta chilistä ei tarvitse poistaa siemeniä.
  • Lisää lämpimälle paistinpannulle oliviiöljy ja voi, ruskista ensin sipuli. Kun sipulikuutiot ovat pehmenneet, laita kanafileet pannulle ja mausta mielesi mukaan. Käytä paistamiseen mietoa lämpötilaa sekä pidä paistinpannulla kantta, näin kanafileet eivät kuivu.
  • Lisää pilkotut perunat keitinveteen.
  • Lisää kanan ja sipulin seuraksi paistinpannulle pilkottu porkkana, chili & valkosipuli. Hauduta edelleen kannen alla miedolla lämmöllä.
  • Kun perunat ovat hiukan pehmenneet (n.10-15 min) lisää sekaan kanat, sipulit ja chili, sekä pakasteesta keittojuurekset. Anna kiehahtaa ja lisää sitten koskenlaskija. Anna taas kiehahtaa ja lisää kermat. Laske lämpötilaa ja anna keiton poreilla hiljalleen kannen alla. Keitto on valmista kun perunat ovat pehmeitä. Silppua lopuksi keittoon tuoreet yrtit.

Sopasta tulikin muuten super hyvää! :)
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti